woensdag 24 september 2008

Sneeuw, wandelen, fietsen en leuke gesprekken

De zon scheen vanmorgen, maar het was koud! Gelukkig hadden we hier al rekening mee gehouden en hadden we opnieuw de lange broeken van stal gehaald. Koffie gezet voor onderweg, uitgecheckt en de deur uit, op weg naar Whistler. Natuurlijk eerst weer langs de benzinepomp en de supermarkt om ijs voor de cooler te halen en daar gingen we weer.

Gezien de vrolijke zonneschijn was het natuurlijk een stuk leuker, dus onderweg zijn we veel gestopt op mooie plekjes. En het viel ons op dat we sneeuw langs de weg zagen liggen en dat de sneeuw op de bergen er zo mooi wit bij lag... Op een gegeven moment is Monique lekker aan het klikken bij Duffy Lake, op een plek waar men met wegwerkzaamheden bezig waren, toen ik aan de praat raakte met een wegwerker. Die vertelde dat er de afgelopen nacht 3 inches sneeuw was gevallen! Had ik toch bijna mijn ijskrabber uit mijn koffer moeten vissen! Gelukkig was dat nog niet nodig, maar de wegwerkers zullen wel naar hun voorhoofd gewezen hebben, toen ze ons in ons tshirtje uit de auto zagen stappen.
Who cares, gezien de stoelverwarming zijn we snel weer opgewarmd. Maar tijdens de hele rit kwam de temperatuur niet hoger dan een graad of 6. Op een kilometer of 50 van Whistler af, kwamen we langs Joffre Provincial Park en daar moesten we natuurlijk ook even stoppen... Ook hier was het ijzig koud, maar bij het meer was het goed vertoeven in de zon. Het meer lag er schitterend bij, omringd door bergen met verse sneeuw, strakblauwe lucht en mist over het water!

Je kunt hier naar nog 2 meren lopen en we hebben besloten om die morgen te doen. Dan zorgen we dat we iets beter voorbereid zijn. Handschoenen, mutsen, water en gatorade liggen al klaar!
Het idee om even een paar uur aan de wandel te zijn, trekt ons best wel, na al die kilometers.

Hierna zijn we doorgereden naar Whistler, eigenlijk een wintersportplaats, waar je ook in de zomer kunt skie├źn. Neee joh, dat gingen wij niet doen. Wat we wel hebben gedaan? We hebben fietsen gehuurd! Vanmiddag, na ons in ons zomerse kloffie te hebben gehesen, hebben we 2 mountainbikes gehuurd en hebben we wat leuke trails gereden, zowel over de verharde als de onverharde trails. Bij de fietsenverhuur begon ook de verhuurder weer een gesprek met ons. Vroeg waar we vandaan kwamen, hoe het weer bij ons was, waar we al geweest waren en hoe het in het noorden van Canada was, want daar was hij nog nooit geweest! Grappig, dat wij een Canadees konden vertellen hoe het daar was!

Het fietsen op hoogte hier, valt nog niet mee, hoor. Soms, bij het bergop, stonden we zelfs in de lichtste versnelling zowat stil, maar het offroaden downhill, oftewel naar benee, was zo kicken! We raceten naar benee! Over grind, over bospaadjes! Echt heel gaaf om te doen.

Onze fietsverhuurder had ons een leuke route gewezen om te rijden. En nu kwamen we langs Lost Lake, het meer dat we op de heenweg niet meer konden vinden. Het bleek nu dat we op slechts een paar meter afstand waren geweest...

Na dit avontuur wilden we nog met de skilift naar boven, maar daar was het al te laat voor. Dit proberen we morgen nog te doen, als we terugkomen van de hike rond Joffre Lake.

1 opmerking:

Anoniem zei

Waaaaaanzinnig om daar te gaan fietsen, geweldig idee!

Monique