zaterdag 27 september 2008

Hoera! De zon schijnt... zo nu en dan....

Om half 7 vanmorgen stond ik al naar buiten te koekeloeren of het echt droog was! En ja hoor, er was zelfs een voorzichtig zonnetje te zien! Natuurlijk was het nog veel te vroeg om op te staan en dat heb ik dus ook nog niet gedaan! Ik ben weer lekker in mijn hemelse bed gedoken...

Rond half 9 stond housekeeping aan de deur te kloppen, maar na wat gemompel van Monique besloot ze om eerst de andere kamers onder handen te nemen. Niet zoveel later zijn we maar opgestaan. Zijn we koffie gaan drinken en hebben we wat gegeten. Want vanmorgen, dacht ik, konden we weer online inchecken, maar helaas, internet check-in was nog niet beschikbaar.
We zijn toen toch maar op weg gegaan naar Capilano bridge. Dit is een hangbrug die er al sinds 1889 is. En die ervoor zorgde dat men de Capilano rivier kon oversteken. Natuurlijk is hier nog veel meer bijgebouwd, want voor alleen een brug komen de mensen niet, is het motto, denken wij. Je kunt er nl. ook het Treetopadventure doen, waarmee je door middel van korte hangbruggen van boom naar boom loopt. Een toeristen trap?! See it for yourself, als je hier ooit komt.
Hierna zijn we naar Grouse Mountain gegaan. Dit is het skigebied in North Vancouver. Ook zijn hier 2 grizzly beren ondergebracht. De grizzly's werden als wees gevonden en om ze een eigen plek te geven waar ze zonder gevaar te lopen konden opgroeien. Geloof me, opgegroeid zijn ze zeker! Ongelooflijk hoe groot die beesten zijn.
Verder kun je hier nog een aantal activiteiten doen, w.o. tokkelen. Dit zag er op de foto's spectaculair uit, maar het duurde allemaal zo lang... Wat we wel erg jammer vonden hier, was dat alles onder constructie ligt. Overal wordt gebouwd en zijn er gedeeltes afgesloten. Hierdoor kun je niet overal komen, maar betaal je ook eigenlijk voor iets wat niet of minder toegankelijk is. Erg jammer!

Toen we terug kwamen, hebben we snel de auto weer gestald en de auto verder leeggehaald, want tja, morgen wordt ie ingeleverd. Hierna zijn we gaan inchecken voor de vlucht van morgen, zodat dat al lekker geregeld is.
Als afsluiter zijn we naar Canada Place gegaan. Dit is het boegbeeld van Vancouver en de cruise terminal van Vancouver. Het lijkt ook op de boeg van een schip. Wat schetst onze verbazing om te zien dat de Veendam van de Holland America Lijn klaar ligt om te vertrekken. De gasten die meegingen op deze cruise stonden net klaar om de zwemvest instructie te ontvangen! Erg humor, om iedereen daar te zien staan met hun zwemvest om en in rijen van 5 opgesteld.

Klokslag 5 uur werden de trossen losgegooid en vertrok ie terwijl een zangeres vreselijk hard "Celebrations" schalde door de haven! Commentaar van ons: alleen daarom ga ik al niet mee!!!

Als afsluiter zijn we nog op zoek gegaan naar een nieuwe zonnebril (niet gevonden) en daarna voor de laatste keer zalm en heilbot gaan eten bij Zefferelli's, ook een oude bekende uit 2002. We hadden het plan opgevat om nog wat te gaan drinken in de hotelbar, maar toen we het publiek zagen, hebben we daar maar van afgezien! Haha!
Aan het eind van de avond stonden we onze koffers opnieuw in te pakken (pfff... alles past weer...) en daarna zijn we lekker gaan slapen!

2 opmerkingen:

Hes zei

Nou meiden, het was weer onwijs leuk om mee te lezen en mee te kijken tijdens 1 van jullie avonturen, maar toch ben ik ook wel blij dat jullie morgen weer voet zetten op Nederlandse bodem hoor... Hihihihihihi.. Wil natuurlijk binnenkort ook alle verhalen in real life horen!!!

Enne... waar gaat de reis volgend jaar naar toe? Dan kunnen wij ons ook alvast een beetje voorbereiden :-D

Anoniem zei

Sluit me helemaal bij Hester aan!

Monique