dinsdag 23 september 2008

Nog meer regen...

Vanmorgen was het zwaarbewolkt toen we opstonden en eenmaal de deur uit met de bagage begon het alweer te regenen. Dat beloofde wederom niet veel goeds voor vandaag.
Omdat we gisteren een omweg moesten maken en we vlakbij Revelstoke National Park zijn, wilden we daar naartoe. Je hebt in dat park diverse boardwalks, waarover je door het bos kunt lopen. Jammer genoeg wilde alleen het weer niet meewerken, want toen we eenmaal in de parken kwamen, stortregende het! Zelfs als we onze regenkleding aan moesten trekken, zouden we door- en doornat zijn…

Dat vonden we geen goed idee. Daarom zijn we direct doorgereden naar Kamloops, een redelijk grote stad precies op ongeveer 400 kilometer van Vancouver. De bedoeling was om daar te overnachten, ook al zouden we daar rond 1 uur vanmiddag aankomen!
Des te dichter we bij Kamloops kwamen, des te droger werd het. Natuurlijk wel een beetje een domper dat het juist buiten de parken beter weer begon te worden…
Het eerste dat we zagen was een Starbucks, dus zijn we daar snel naar binnen gegaan, om de broodnodige cafeïne naar binnen te werken. Althans… cafeïne?! De cappucino met een dubbel shot, was meer een melkbak dan koffie…

Nadat we in de heerlijk zittende leunstoelen ons melkbakkie leut hadden gedronken, zouden we een hotel zoeken. Totdat… we de plannen wederom wijzigden. We wilden winkelen, dus gingen we eerst op zoek naar een winkelcentrum en die was snel gevonden. Na een paar shirts gescoord te hebben, stapten we weer in de auto op weg naar… Lillooet! Onderweg nog gestopt om wat te eten en rond half 6 vanmiddag kwamen we aan in dit kleine plaatsje.

Ook vandaag weinig gezien, mede door het slechte weer. Maar ook de rit van Kamloops naar Lillooet is niet zo’n geweldig stuk om te rijden, met uitzondering van het laatste uurtje, maar ook toen kregen we weer de nodige regen over ons heen…

In Lillooet hebben we ingecheckt in hetzelfde hotel als in 2002 en gek genoeg zijn de kamers nog precies hetzelde! Net als de pizza bij Dina's Place... ook die was nog steeds 3 dubbel belegd en smaakte nog net zo goed!

Rectificatie: in het blog van gisteren heb ik het meer Peyto Lake genoemd. Toen ik de tekst gepubliceerd had, vertelde Monique dat het niet Peyto Lake was, maar Bow Lake.

1 opmerking:

Anoniem zei

En toen las ik dit en toen dacht ik: ja, ik heb nu zo langzamerhand wel medelijden met jullie. Het is echt balen als je door het weer niet kunt wandelen.

Maar dan: winkelen ... Hoezo????

Monique